Over Jes
Coaching met paardenkracht

Jes geeft jou
paarden­kracht!

Jes coaching en begeleiding verzorgt sinds 2017 coaching en begeleiding met paarden in Etten-Leur. We werken kleinschalig, vol aandacht en altijd vanuit de vragen die op dat moment spelen.

Laagdrempelig contact, persoonlijke aandacht en kwaliteit vinden we heel erg belangrijk. Als autismevriendelijke praktijk ondersteunen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zelf oplossingen te vinden voor de dingen die ze elke dag tegenkomen.

Omdat we kwaliteit in onze zorg zo belangrijk vinden, zijn we HKZ-gecertificeerd, ingeschreven in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg en aangesloten bij Stichting Inzet voor Zorg. Via Stichting Inzet voor Zorg zijn gemeenten een belangrijke verwijzer geworden.

We zijn er voor particulieren en voor zorgprofessionals die extra steun in de begeleiding van cliënten nodig hebben.

Het team
van Jes coaching en begeleiding

Een gedreven team professionals. Dat is Jes coaching en begeleiding. Jessika Holl, Claudia Gatzen, Esther Faber en Synthia Pilon helpen je graag met onze zorg op maat.

We stellen onszelf én de dieren graag aan je voor.

Jessika Holl

Ik ben Jessika, trotse moeder van twee stoere jongens en kindercoach.

Paarden hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kindercoach met specialisaties voor kinderen met autisme, vind ik het bijzonder mooi om de kracht van paarden in te zetten bij coaching.

Sinds 2017 ben ik een opgeleide Equine Assisted Coach. Elke dag geniet ik van mijn werk. Het is prachtig om kinderen, jongeren en volwassenen met plezier bezig te zien. Ze genieten van de paarden en werken onbewust hard aan hun eigen ontwikkeling.

Niels, Madelief, Donnie en Vajen zijn de paarden die me helpen bij het coachen. Natuurlijk stel ik ze graag aan je voor, zonder je meteen alles over hen te vertellen. Het belangrijkste is dat jij ze leert kennen. En behalve de paarden hebben we hier drie knappe labradors die al aardig wat coach-ervaring hebben.

Claudia Gatzen

Als psychosociaal therapeut en paardencoach, pas ik mijn passie, werk- en levenservaring en liefde voor mensen dagelijks toe. Ik sta met beide benen op de grond en werk met veel enthousiasme. De combinatie van mensen, natuur en paarden staan in alles centraal. Ik begeleid kinderen en volwassenen, zowel in een groep als individueel.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg. Samen met Jessika verzorg ik veel trainingen als Pony Power voor Kids, Natuurlijk jouw eigen pad, Natuurlijk in jouw kracht, Ik & Jij in de wei, Autisme, Passie & Paardenkracht en ondersteun ik haar bij andere coachsessies wanneer dat nodig of wenselijk is.

Esther Faber

Als logopedist en grondwerk instructeur heb ik mijn ideale werkcombinatie gevonden. Naast het werken met mensen is het werken met dieren heel belangrijk voor mij. Ik heb me verdiept in verschillende methoden om meer inzicht te krijgen in de paardencommunicatie en hoe paarden leren. 

Wat is het mooi als passie en kennis samenkomen. Passie voor paarden, natuur en buitenzijn, maar ook passie om te helpen iemand in zijn kracht te zetten.

Ik denk graag in mogelijkheden. Samen bekijken we waar er behoefte aan is om te komen tot verbinding en zachtheid voor het kind, maar ook voor het dier. Dit is nodig om te kunnen komen tot leren. Intuïtief werken en kijken in het moment wat er nodig is. Dat zijn precies de elementen die ik gebruik in mijn werk. 

Synthia Pilon

Ik ben Synthia en ik ben gek op dier en mens. Tijdens mijn stage voor mijn opleiding tot bedrijfsleider dierverzorging heb ik kennis gemaakt met Jes coaching en begeleiding. Binnenkort start ik met de opleiding tot kindercoach.

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn en belangrijk het is om goede hulp te ontvangen. De rust van de natuur, de liefde van dieren en de motivatie van mensen brengt een bijzonder mooi resultaat wat ieder mens goed zal doen. Binnen Jes coaching en begeleiding ondersteun ik Jessika en Esther bij de individuele begeleiding van kinderen en verzorg ik de dieren met alle liefde en plezier.

Sharona Engelen

Jes coaching en begeleiding biedt stagiaires de kans ervaring op te doen in het werkveld. Komend schooljaar komt Sharona Engelen ons team versterken:

Al van kleins af aan spelen paarden een grote rol in mijn leven. Ik ben opgegroeid met een Shetlandfokkerij van mijn ouders welke ik heb overgenomen. Daarnaast heb ik een eigen paard, genaamd Santiago.

In september start ik met het laatste jaar van mijn opleiding Maatschappelijke zorg specifieke doelgroepen persoonlijk begeleider. Ik heb ontzettend veel zin om bij Jes coaching en begeleiding aan de slag te gaan.

De paarden
van Jes

Bij Jes coaching en begeleiding werken we samen met vier paarden, ieder met hun eigen kracht en karakter. Natuurlijk vind je hier de foto’s van deze prachtige dieren, maar we gaan je nog niet alles over hen vertellen.

Het is belangrijk dat jij in het moment staat en op dat moment contact maakt met de paarden. Je keuze kan helemaal afhangen van hoe je je voelt op dat moment. Van de vraag waar je dan mee zit of het probleem waar je die dag tegenaan loopt.

De paarden zijn eerlijk, leven in het hier en nu en zullen de boodschap die jij nodig hebt op zijn of haar eigen manier aan je overbrengen.

Niels

Niels is heel gevoelig en lief. Hij is mijn leermeester en heeft samen met mij het bedrijf opgezet.  

Madelief

Madelief is een echte ‘dame’ en heeft een zacht karakter. Ze wordt vaak gekozen en is er ook voor iedereen!

Donnie

Donnie zorgt voor de balans in de kudde. Het is onze eigenwijze pony, die graag zijn eigen ding doet.

Vajen

Vajen is de leider van de kudde. Vajen houdt van knuffelen, ze is heel sensitief.

Rakker

Rakker is een nieuwsgierige pony. Naast het coachen
kan hij je ook leuke kunstjes laten zien.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes coaching en begeleiding voor jou kan betekenen?

De honden
van Jes

Alle drie de labradors van Jessika spelen een actieve rol in de trainingen en coachsessies.  Ook zij hebben elk een eigen karakter. Met behendigheidsoefeningen spelen we samen met de kinderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, je leert je grenzen aangeven en ontdekt dat je meer kunt dan je dacht.

Boy

Boy is op leeftijd, rustig en zacht. Hij past zich makkelijk aan de kinderen aan en geeft zo snel een succeservaring.

Simba

Simba gaat het liefst bij je op schoot en houdt van kroelen!

Bo

Bo is onze benjamin. Deze blonde lieverd is altijd enthousiast en heeft een heel fijne energie.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes coaching en begeleiding voor jou kan betekenen?