Over Jes
Coaching met paardenkracht

Jes geeft jou
paarden­kracht!

Jes Coaching met paardenkracht verzorgt sinds 2017 coaching en begeleiding met paarden in Etten-Leur. We werken kleinschalig, vol aandacht en altijd vanuit de vragen die op dat moment spelen.

Laagdrempelig contact, persoonlijke aandacht en kwaliteit vinden we heel erg belangrijk. Als autismevriendelijke praktijk ondersteunen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zelf oplossingen te vinden voor de dingen die ze elke dag tegenkomen.

Omdat we kwaliteit in onze zorg zo belangrijk vinden, zijn we HKZ-gecertificeerd, ingeschreven in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg en aangesloten bij Stichting Inzet voor Zorg. Via Stichting Inzet voor Zorg zijn gemeenten een belangrijke verwijzer geworden.

We zijn er voor particulieren en voor zorgprofessionals die extra steun in de begeleiding van cliënten nodig hebben.

Jes coaching
werkt met...

Jes Coaching met paardenkracht werkt samen met Claudia Gatzen, Franka Spoor-Meltzer en Alexandra Hameetman. Deze drie ervaren coaches beschikken over een specialistische opleiding in de zorg en zetten paarden en honden in bij de begeleiding. We stellen ons en de dieren graag aan je voor.

Jessika Holl

Ik ben Jessika, trotse moeder van twee stoere jongens en kindercoach.

Paarden hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kindercoach met specialisaties voor kinderen met autisme, vind ik het bijzonder mooi om de kracht van paarden in te zetten bij coaching.

Sinds 2017 ben ik een opgeleide Equine Assisted Coach. Elke dag geniet ik van mijn werk. Het is prachtig om kinderen, jongeren en volwassenen met plezier bezig te zien. Ze genieten van de paarden en werken onbewust hard aan hun eigen ontwikkeling.

Niels, Madelief, Donnie en Vajen zijn de paarden die me helpen bij het coachen. Natuurlijk stel ik hen graag aan je voor, zonder je alles over hen te vertellen. Het belangrijkste is dat jij ze leert kennen. En behalve de paarden hebben we hier drie knappe labradors die al aardig wat coach-ervaring hebben.

Claudia Gatzen

Als psychosociaal therapeut en paardencoach, breng ik mijn passie, werk- en levenservaring en liefde voor mensen mee. Ik sta met beide benen op de grond en werk met veel enthousiasme. De combinatie van mensen, natuur en paarden staan in alles centraal. Ik begeleid kinderen en volwassenen, zowel in een groep als individueel.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg. Samen met Jessika verzorg ik veel trainingen als Pony Power voor Kids, Natuurlijk jouw eigen pad, Natuurlijk in jouw kracht, Ik & Jij in de wei, Autisme, Passie & Paardenkracht en ondersteun ik haar bij andere coachsessies wanneer dat nodig of wenselijk is.

Alexandra Hameetman

Coaching met de hulp van dieren, dat is wat ik bied en waar ik met volle teugen van geniet. Mijn specialisme ligt bij de jeugdhulpverlening. Ik volg hierbij het kind, werk systemisch en iedereen krijgt een plan op maat opgesteld.

Sinds 2017 heb ik ook een eigen praktijk met zes paarden en twee honden en werk ik soms samen met Jes Coaching met paardenkracht. Met de kwaliteiten van de dieren en het plezier van de kinderen en jeugd die ik help, maken we samen effectieve en fijne stappen in hun ontwikkeling.

Franka Spoor-Meltzer

Als geaccrediteerd equine assisted (kinder)coach zet ik me op mijn eigen locatie in Breda en op andere zorginstellingen in om kinderen en volwassenen te ondersteunen in hun “hulpvraag”. Naast de nodige praktijkervaring en opleidingen aan De Keulseweg tot kindercoach heb ik als achtergrond HBO maatschappelijk werk & dienstverlening. In mijn loopbaan heb ik onder andere gewerkt als crisishulpverlener in Rotterdam m.b.t. huiselijk geweld, schuldhulpverlening en als groepsbegeleider in het justitiële jeugddetentiecentrum Teylingereind.

Ik zal een aantal begeleidingssessies van Jessika overnemen na haar operatie aan haar enkel.

De paarden
van Jes

Bij Jes Coaching met paardenkracht werken we samen met vier paarden, ieder met hun eigen kracht en karakter. Natuurlijk vind je hier de foto’s van deze prachtige dieren, maar we gaan je nog niet alles over hen vertellen.

Het is belangrijk dat jij in het moment staat en op dat moment contact maakt met de paarden. Je keuze kan helemaal afhangen van hoe je je voelt op dat moment. Van de vraag waar je dan mee zit of het probleem waar je die dag tegenaan loopt.

De paarden zijn eerlijk, leven in het hier en nu en zullen de boodschap die jij nodig hebt op zijn of haar eigen manier aan je overbrengen.

Niels

Is 27 jaar, heel gevoelig en heel lief. Hij is mijn leermeester en heeft eigenlijk samen met mij het bedrijf opgezet.  

Madelief

Is onze dame van 25 en heeft een zacht karakter. Ze wordt vaak gekozen en is er ook voor iedereen!

Donnie

We denken dat Donnie 30+ is en hij zorgt voor de balans in de kudde. Het is onze eigenwijze pony, die graag zijn eigen ding doet.

Vajen

Vajen is 6 jaar en houdt van knuffelen, ze is heel sensitief. Ze doet af en toe mee en gaat binnenkort actief helpen met coachen.

De honden
van Jes

Alle drie de labradors van Jessika spelen een actieve rol in de trainingen en coachsessies.  Ook zij hebben elk een eigen karakter. Met behendigheidsoefeningen spelen we samen met de kinderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, je leert je grenzen aangeven en ontdekt dat je meer kunt dan je dacht.

Boy

Deze lab is 11 jaar oud, rustig en zacht. Hij past zich makkelijk aan de kinderen aan en geeft zo snel een succeservaring.

Simba

Deze lab gaat het liefst bij je op schoot, houdt van kroelen en is 9 jaar oud.

Onze benjamin, Bo!

Bo is anderhalf jaar. Deze blonde lieverd is altijd enthousiast en heeft een heel fijne energie.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes Coaching met paardenkracht voor jou kan betekenen?