Paarden­kracht
voor zorgprofessionals en verwijzers

Passende
hulp­verlening

Steeds vaker vinden er mooie samenwerkingen plaats met verwijzers als de gemeente via Stichting Inzet voor de Zorg en organisaties als Amarant. Als verwijzer heb je een grote verantwoordelijkheid. Je wilt namelijk dat je cliënt goed terechtkomt.

Jes coaching en begeleiding heeft nauw contact met wijkteams en Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Gemeentes zijn verantwoordelijk voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die extra ondersteuning nodig hebben. Daarvoor zetten zij een passende hulpverlening in. Maar ook scholen in bijvoorbeeld speciaal onderwijs, en gezinsbegeleiders zijn belangrijke verwijzers.

Extra
ondersteuning

Werk je voor de gemeente of als verzorger, leraar of zorgprofessional met kinderen of jongvolwassenen, en ben je op zoek naar een extra mogelijkheid voor ondersteuning? Jes coaching en begeleiding biedt diverse programma’s gericht op kinderen, jongvolwassenen, kinderen met autisme, maar ook voor broertjes of zusjes of ouders van deze kinderen.

Jes coaching en begeleiding:

  • Kinderen en hun vragen staan centraal, altijd
  • Biedt individuele begeleiding
  • Is kleinschalig, betrokken met persoonlijke aandacht
  • Werkt aan de doelen, daar waar het nodig is
  • Kijkt naar wat het kind nodig heeft, zonder druk

De kinderen centraal,
altijd!

Jes coaching en begeleiding verzorgt sinds 2017 coaching en begeleiding met paarden in Etten-Leur. We werken kleinschalig, vol aandacht en altijd vanuit de vragen die op dat moment spelen.

Laagdrempelig contact, persoonlijke aandacht en kwaliteit vinden we heel erg belangrijk. Als autismevriendelijke coach ondersteunen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zelf oplossingen te vinden voor de dingen die ze elke dag tegenkomen.

In de programma’s werken we samen met de kinderen, zij staan centraal. De paarden ondersteunen een betere communicatie en helpen contact te krijgen.

We zijn HKZ-gecertificeerd, ingeschreven in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg en aangesloten bij Stichting Inzet voor Zorg. Via Stichting Inzet voor Zorg zijn gemeenten een belangrijke verwijzer geworden.

Voor ons was Jessika de juiste persoon voor onze zoon. Ze nam de tijd. We hebben het hele traject heel aangenaam gevonden. Heel erg bedankt voor je hulp en inzet.

 

Wist je dat de omgang met paarden het
leer­vermogen
stimuleert?

Jes coaching en begeleiding helpt kinderen die vastlopen op school met het programma Anders leren met Paarden. Samen met de paarden bieden we de lesstof anders aan. Door met de paarden bezig te zijn ontwikkelen kinderen zich onbewust, leren beter spellen, tellen en daardoor groeit hun zelfvertrouwen.

Benieuwd naar wat de paarden voor jouw leerlingen of kinderen kunnen betekenen?

Evenwichtige ontwikkeling met
Pony Power voor Kids

Een paard is vriendelijk en bereid om te werken. De onvoorwaardelijke acceptatie van de paarden biedt een veilige manier om te ontwikkelen.

Als ervaren kindercoach met specialisaties voor kinderen met autisme heb ik al veel kinderen mogen helpen en begeleiden met uiteenlopende trajecten. Elke keer op maat, want elk kind en elke situatie is anders.

Wil je meer weten over wat ik kan betekenen in geval van een specifieke hulpvraag? Bel of mail me dan gerust. Ik ga graag met je in gesprek zodat ik toelichting kan geven op de situatie die voor jouw cliënt van toepassing is.